infakt__frame.jpgČlanovi Gradskog veća prihvatili su na današnjoj sednici izveštaje o radu ustanova kulture u prošloj godini: Ustanove za decu predškolskog uzrasta „Milica Nožica“, Centra za kulturu, Matične biblioteke „LJubomir Nenadović“, Narodnog muzeja, Međuopštinskog Istorijskog arhiva, Moderne galerije, Internacionalnog Umetničkog studija „Radovan Trnavac-Mića“, KUD „Abrašević“, kao i Centra za socijalni rad, Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ i JIP „Radio Valjevo“.

Takođe su utvrđeni predlozi rešenja o davanju saglasnosti na statut Matične biblioteke „LJubomir Nenadović“, Narodnog muzeja i Međuopštinskog Istorijskog arhiva.
„Tokom 2010. godine Centar za kulturu je organizovao gostovanje najkvalitetnijih srpskih profesionalnih pozorišnih predstava. Priređeno je i više koncerata afirmisanih grupa i solista i neafirmisanih bendova mladih valjevskih rokera“ – istakla je Katarina Marinković, direktor Centra za kulturu.
Na današnjoj sednici, pored ostalog, utvrđen je i predlog odluke o dopuni odluke o lokalnim komunalnim taksama.
„Donošenjem ove odluke stvara se pravni osnov za oslobađanje od plaćanja takse za isticanje firme na poslovnom prostoru u slučaju izvođenja radova na izgradnji ili rekonstrukciji objekata javne namene ili javnih površina, kojima se otežava ili onemogućava odvijanje kolskog i pešačkog saobraćaja, za period izvođenja radova. Na taj način će se umanjiti teškoće u poslovanju pravnih lica i preduzetnika čiji se poslovni prostori nalaze na lokacijama na kojima se izvode navedeni radovi“ – rekla je Jelica Panjković Tešić, načelnica odeljenja za poslove organa grada.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…