Sokolica Kosovo.jpgVlada Srbije donela je odluku da se produži rok za registraciju poljoprivrednih gazdinstva do kraja aprila. Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je poljoprivrednike da registruju ili obnove registraciju gazdinstva kako bi mogli da koriste podsticajne mere ministarstva.

Sam proces registracije i obnove registracije gazdinstava je pojednostavljen, pa registrovana poljoprivredna gazdinstva prijavljivljuju samo grupe poljoprivrednih kultura koje sade, odnosno seju. Od ove godine poljoprivrednici će vršiti obnovu registracije svog gazdinstva samo ako imaju neke promene.

Ukoliko gazdinstva nemaju nikakvu promenu u toku prethodne godine, od 2011. godine neće više morati da dolaze u Upravu za Trezor, kao što je bio slučaj prethodnih godina.

Rok za upis novih poljoprivrednih gazdinstava ili obnovu registracije već postojećih prvobitno je bio 31. mart, a u Ministarstvu poljoprivrede saopštavaju da je jedan od osnovnih razloga za njegovo produžavanje želja poljoprivrednika da regulišu svoje obaveze prema fondu za penzio i invalidsko osiguranje (PIO) kako bi imali pravo na subvencije.

Jedan od osnovnih ciljeva ministarstva u 2011. godini biće unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje kako bi poljoprivredni proizvođači, koji su zaslužni za prošlogodišnji rekordni suficit i izvoz poljoprivrednih i prehrambrenih proizvoda, nastavili da se uspešno bave svojom delatnošću.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…