infakt__frame.jpgAntonio Mašić apsolutni je pobednik prvog otvorenog prvenstva Valjeva u obaranju ruke, ali je ovo ujedno bilo i međunarodno takmičenje, jer su među 50 učesnika bili i takmičari iz Hrvatske i Makedonije. Učesnici turnira su se takmičiti u pet kategorija, a kao posebnu organizatori su izdvojili apsolutnu kategoriju gde su se takmičiti samo pobednici iz ostalih pet. Pobednci su pored medalja nagrađeni i novčanim nagradama u iznosu od 10000 dinara, a pobedniku u apsolutnoj kategoriji pripao je pehar i suma od 25 000 dinara.

Klub iz Valjeva je jedan od prvih koji je osnovan u Srbiji i organizacija takmičenja predstavljala je pravi izazov za ovaj sve atraktivniji sport koji nesumnjivo privlači pažnu. Prvo takmičenje u Srbiji u obaranju ruke održano je prošle godine u Pančevu, što je i bio povod prisustva gradonačelnice Pančeva Vesne Martinović dok je takmičenje otvorio gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević.

Sudije na ovom turniru bile su iz Makeonije, a Dragan Todevski istovremeno je bio i učesnik i pobednik u kategoriji do 100 kg iako to nije njegova prava disciplina. Prema njegovim rečima, organizacija je bila sasvim dobra, a zanimljivo je i da je svoje znanje i tehniku obaranja ruke podelio i sa drugim učesnicima turnira.

Obaranje ruke nije samo sport snage, nego zahteva i mentalnu oštrinu, brzinu, tehniku, izdržljivost.

Publika je svakako imala priliku da vidi dosta zanimljivih duela jer je ovo prvi međunarodni turnir u Srbiji, a poslednjih godina sve je veći broj fanova ovog sporta.

Obaranje ruke je inače jedan od najrasprostranjenijih sportova i ima izuzetno dugu tradiciju. Prvi turniri organizovani su u Kalifornija još 1952. Ovaj sport port je doziveo i pojavljivanje na velikom platnu krajem osamdesetih u filmu “Na vrhu” sa Silvester Staloneom u glavnoj ulozi.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…