voce1.jpgBudućnost Srbije nisu ogromni sistemi sa industijskom proizvodnjom, već i porodična gazdinstva. Tradicija nije u suprotnosti sa najmodernijim standardima proizvodnje hrane koje Evropska unija traži da uvezemo. Ministarstvo poljoprivrede nedavno je pokrenulo kampanju “Prirodno iz Srbije” sa namerom da pokaže da u našoj zemlji postoje proizvodi koji su prirodni, kao i da je prirodno da u Srbiji postoji kvalitet.

Kampanja je nacionalnog karaktera i ima za cilj da promoviše male poljoprivredne proizvođače, ali i da krajnjim potrošačima proizvoda ponudi informacije o najbitnijim temama kada je u pitanju hrana – o njenom kvalitetu i bezbednosti.

Uloga i zadatak Ministarstva jeste da pruži podršku svima koji žive od poljoprivrede i koji se na pravi način bave svojim poslom, da bi i ubuduće tako nastavili, čime se omogućava građanima Srbije da sa zadovoljstvom koriste kvalitetne prirodne proizvode sa našeg područja.
I u Valjevu je nedavno održana Osnivačka skupština Centra za organsku proizvodnju hrane čiji je cilj unapređenje organske proizvodnje. Tokom sledeće godine aktivnosti će biti usmerene na edukaciju i obuku poljoprivrednika.

U narednom periodu doći će do formiranja Nacionalnog Saveta za organsku proizvodnju sa sedištem u Beogradu, koji će umrežiti sva četiri centra što se tiče Srbije. Centar će imati saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom iz Zemuna, Institutom za voćarstvo iz Čačka i fakultetom za Biofarming iz Sombora.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…