Sokolica Kosovo.jpgU okviru zajedničkog programa „Održivi turizam u funkciji ruralnog razvoja“ koji implementiraju Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO), Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNSTO), Fond Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF) i Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP) u saradnji sa nacionalnim partnerima, 10. septembra 2010. godine objavljen je poziv za dostavljanje predloga projekata iz oblasti „Diverzifikacija ruralne ekonomije kroz turizam“.

Ovaj zajednički program je jedan od tri programa u Republici Srbiji koji finansira Fond za dostizanje milenijumskih ciljeva (MDG-F) Vlade Kraljevine Španije. Tim povodom, danas je u Valjevu održan sastanak potencijalnih učesnika konkursa iz Valjeva i okolnih opština, u cilju blagovremenog dostavljanja predloga projekata. Ovaj zajednički program implementiraće se u četiri regiona-Južnom Banatu, Donjem Podunavlju, Centralnoj i Istočnoj Srbiji.

Ciljevi programa su pružanje podrške institucijama na naconalnom, regionalnom i lokalnom nivou u kreiranju politike ruralnog razvoja i pokretanje aktivnosti u njenom sprovođenju. Konkurs će dati prioritet projektima čiji je cilj uspostavljanje i osnaživanje partnerstva između javnog, privatnog i civilnog sektora, razvijanje partnerstva unutar lanca proizvodnje i marketinga proizvoda i usluga ruralnog turizma, razvijanje ekonomske inicijative za uspostavljanje udruženja i drugo. Opšti cilj je da se kroz realizaciju ovih projekata doprinese razvoju ruralne ekonomije i poboljšanju kvaliteta života u ruralnim područjima.

Partneri u ovom zajedničkom programu su Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Turistička organizacija Srbije. Konkurs je objavljen u listu „Politika“ i na interent prezentacijama ministarstva koji su partneri u sprovođenju programa. Rok za dostavljanje predloga projekata je 20. oktobar 2010. godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…