etno.jpgOdbor poverilaca valjevskog “Stefila“ nije prihvatio ponudu lokalne samouprave o kupovini imovine te firme koja je u stečaju. Odbor je na sinoćnjem sastanku doneo ovu, po mišljmu gradskih čelnika, nerazumnu odlukujer je time zaustavljen značajan postupak za grad Valjevo, neće biti rešen deo problema bivših zaposlenih, a pre svega povezivanje radnog staža i ostvarivanje prava na penziju.
Stvaranje industrijske zone i dovođenje novih investitora oživelo bi privredu u Valjevu, otvorilo nova radna mesta i za bivše radnike „Stefila“, a novac dobijen ovom kupovinom, donekle bi namirio potraživanja i bivših radnika i ostalih poverilaca. Ovakvom odlukom, dalja sudbina „Stefila“, ali i potraživanja poverilaca je neizvesna.

Poverioci nisu bili zadovoljni ponudom od 200 miliona dinara. Na javnom konkursu u avgustu ponuda lokalne samouprave od 200 miliona dinara bila je jedina, a gradska vlast smatra to korektnom ponudom pošto su svi zaposleni namireni ranije isplaćenim otpremninama socijalnog programa Vlade Srbije.
Grad je zbog kupovine Stefila ušao i u veliki kredit, kako bi oživeo ovu lokaciju i omogućio da se koliko-toliko namire potraživanja poverilaca. Bilo je planirano da se na toj lokaciji u prigradskom naselju Gorić otvori industrijska zona, planiran je i otkup zemljišta u privatnom vlasništvu, koje se graniči sa tom firmom u stečaju.

I pored toga što grad nije postao vlasnik stefilove imovine, kredit od 200 miliona dinara upotrebiće za nastavak kupovine zemljišta za potrebe industrijske zone.
Čelnici grada smatraju da je veći broj bivših radnika nezadovoljan ovakvom odlukom Odbora, kao i da postoji sumnja u zakonitost odluka ovog Odbora, čiji su se članovi u poslednja dva dana menjali, pa će se sačekati još dan-dva na konačnu odluku.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…