etno.jpgLokalna samouprava u Valjevu kupila je imovinu nekadašnje fabrike nameštaja i kartonske ambalaže Stefil za 200 miliona dinara. Novac za kupovinu više od 14 hektara zemljišta i proizvodnih hala površine oko 30.000 kvadratnih metara obezbeđen je kreditom kod poslovnih banaka.

Kako ocenjuju u gradskoj upravi, to je jedan od najvažnijih koraka u oživljavanju privrede i otvaranju novih radnih mesta u Valjevu jer se na infrasturktuno dobro opremljenom zemljištu planira izgradnja industrijske zone. Industrijska zona mogla bi da bude u funkciji 2011. ukoliko se za kupovinu dobije saglasnost Odbora poverilaca Stefila u stečaju.

Sada sledi izgradnja centra industrijske zone na toj lokaciji, što je preduslov za dalje širenje niz put Valjevo-Beograd i Barsku prugu. Prioritet pri odabiru potencijalnih domaćih i stranih investitora imaće one kompanije koje budu imali definisane proizvodne programe.
Kupovinom imovine Stefila Gradska uprava Valjeva je stvorila pretpostavke da se konkuriše za novac iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) i drugih fondova, da bi se opremila buduća industrijska zona.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…