put.jpgU selu Nepričava kod Lajkovca danas je obeležen početak radova na delu autoputa Beograd-južni Jadran, od Uba do Lajkovca. Deonica Ub-Lajkovac dugačka je 12,6 kilometara i na njoj će biti izgradjeno 12 mostova. Iz državnog budžeta je za radove izdvojeno 73 miliona evra.

Radove će izvoditi konzorcijum domaćih firmi u kojem su Preduzeće za puteve (PZP) Beograd, beogradski Planum i Putevi Užice. Planirano je da na projektu radi više od hiljadu radnika, a rok za završetak posla je 17 meseci.

U Nepričavi će biti i ukrštanje buduće obilaznice oko Lajkovca sa petljom za uključenje magistralnog puta Valjevo-Beograd na autoput Beograd-južni Jadran.

U tri lajkovačka sela, kroz koja prolazi trasa autoputa, završena je eksproprijacija zemljišta u dužini od jednog kilometra, a poslovi će biti nastavljeni na još tri kilometra.

Autoput u opštini Ub će ka Lajkovcu proći kroz četiri sela u dužini od osam kilometara, a do sada je uređeno oko dva kilometra zemljišta za izgradnju njegove buduće trase.

U toj opštini će zbog izgradnje autoputa Beograd-južni Jadran, od Uba do Lajkovca, morati da budu iseljena i pojedina domaćinstva u selu Ruklade, što poskupljuje i otežava eksproprijaciju.

Ar zemlje plaća se od 100 do 300 evra zavisno od toga da li je u pitanju poljoprivredno ili građevinski izgrađeno zemljište. Tu cenu plaća i RB Kolubara za potrebe širenja površinskih kopova uglja.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…