Dom Omladine.jpgErste Banka a.d. Novi Sad i Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) proglasili su pobedničke projekte u okviru četvrtog po redu programa donacija kulturi u lokalu Centrifuga 2010 i s pobedničkim organizacijama potpisali ugovore o donaciji. Ukupan iznos donacija za najbolje projekte ovogodišnjeg konkursa, koji obezbeđuje Erste Banka, premašuje 2,2 miliona dinara.

Odbor za dodelu donacija je odlučio da nagrade Centrifuga 2010 dodeli sledećim omladinskim organizacijama: Kikindskoj inicijativi mladih, sportskom društvu za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Palestra“ iz Kruševca, neformalnoj grupi „Planet film“ iz Požege, kikindskom udruženju „Creativia“, kulturnom centru „Lift“ iz Čačka, Osnaživačkom centru „24“ iz Požarevca i valjevskoj art grupi „Crna Mrlja“.

Na ovogodišnji konkurs prijavljen je 71 projekat. O izboru projekata kojima će biti dodeljene donacije odlučivao je odbor čiji su članovi Ana Sofrenović, glumica, Gordan Paunović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost B92, Dimitrije Tadić, savetnik u Sektoru za savremeno stvaralaštvo, kulturnu industriju i kulturne odnose Ministarstva kulture Republike Srbije, Mia David, direktorka Kulturnog centra Beograda, Branislav Ivin, predsednik Upravnog odbora BCIF-a i Mirjana Šakić iz Sektora komunikacija Erste Banke.

Program kulturne decentralizacije Centrifuga pokrenut je juna 2007. godine sa namerom da se podstakne aktivizam mladih od 15 do 30 godina i u cilju pokretanja kreativnih kulturnih sadržaja u mestima u Srbiji u kojima posluje Erste Banka, osim onih na teritorijama gradova Beograd, Niš i Novi Sad. Donacijama se pruža podrška lokalnim, omladinskim neprofitnim organizacijama i neformalnim grupama koje se na kreativan način bave pitanjima kulturnog aktivizma u svojim mestima. Centrifugu, putem pisma podrške, podržava i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…