zgrada SO Valjevo.jpgIzbori za članove Nacionalnih saveta nacionalnih manjina održaće se u nedelju, 06. juna 2010. godine, u periodu od 07 časova do 20 časova. Izbori će biti održani na biračkom mestu broj 1, u holu zgrade Gradske uprave Valjevo, ul. Karađorđeva br. 64. Pripadnici svih nacionalnih manjina, koji su upisani u poseban birački spisak, a imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Valjeva, na dan glasanja treba da ponesu obaveštenje o glasanju, kao i važeću ličnu kartu, putnu ispravu ili vozačku dozvolu.

Izbori za nacionalne savete pokazaće i praktično da je Srbija zemlja gde manjine nemaju strah da iskažu svoju pripadnost i da smo istinski multietnička država, rekao je nedavno Svetozar Čiplić, ministar za ljudska i manjinska prava, povodom manjinskih izbora 6. juna, na kojima je više od 70 izbornih lista ušlo u trku za mesto u 16 nacionalnih saveta.

Od oko 600.000 ljudi koji pripadaju nekoj nacionalnoj manjini, a imaju biračko pravo, u spiskove je ušlo oko 450.000. Prema Čiplićevim rečima, izbori će dati jaku političku legitimaciju manjinskim zajednicama. Nesumnjivo je i da pojedine izborne liste imaju i tu ambiciju da se politički profilišu i osnaže u svom nacionalnom korpusu. Sa druge strane, nadležnosti nacionalnog saveta nisu takve da mogu da se pretvore u političke subjekte.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…