Valis plivacki klub.jpgAnđelka Petrović i trener Vladimir Bošković iz PK Valis kao članovi reprezentacije Srbije boraviće na pripremama u Atini u periodu od 4. do 17. maja, zaključno sa plivačkim mitingom „Akropolis kup“. Ove pripreme su u sklopu godišnjih priprema za nastup reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Anđelka Petrović već ima obezbeđenu normu za ovo takmičenje, zajedno sa Miloradom Čavićem, Nađom Higl, Ivanom Lenđerom, Čabom Silađijem i Maricom Stražmešter, novim članom PK „Valis“.
Marica Stražmešter je ovog vikenda na prvenstvu Madrida imala zapažen nastup. u disciplini 100 metara leđno je zauzela drugo mesto sa rezultatom 1:00.95, a sa rezultatom 28.67 sekundi u disciplini 50 metara leđno bila je treća. Ovim rezultatima je potvrdila da ulazi u visok nivo forme za takmičenja koja je očekuju u narednom periodu. Marica će se našim sugrađanima premijerno predstaviti nastupom na „Petnica Kupu“ 26. juna.

U sledećih desetak dana gost našeg plivačkog kluba će biti Sara Savović, aktuelna juniorska prvakinja Balkana. Ona će bazične pripreme odraditi sa plivačima PK „Valis“ sa akcentom na usavršavanju tehničkih performansi, u funkciji uspešnog nastupa na takmičenjima koja je očekuju tokom leta. Sara je kćerka poznatog košarkaša Milenka Savovića, koji će takođe biti gost našeg kluba.

Stvaranjem osnovnih uslova za rad (izgradnjom zatvorenog bazena ili pokrivanjem balonom postojećeg) Valjevo bi postalo centar vrhunskog plivanja, ne samo na prostoru Srbije, već i regiona. Ovu trvdnju potkrepljujemo činjenicom da se javilo nekoliko vrhunskih plivača Srbije, sa željom da budu članovi našeg kluba i rade pod nadzorom stručnjaka PK „Valis“. Svi oni su bili učesnici Olimpijskih igara ili su potencijalni kandidati za učešće na OI u Londonu 2012, kažu čelnici PK „Valis“.

Ovom prilikom pozivamo decu i njihove roditelje da nam se pridruže 17. maja u Petnici kada počinje letnji deo sezone i upis novih članova kluba. Ciljna grupa su deca uzrasta prvog i drugog razreda osnovne škole, ali ćemo se potruditi da izađemo u susret i svim ostalima koji su zainteresovani.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…