patrijarh pavle.jpg „Da budemo i ostanemo ljudi u svakoj prilici…“ poručivao je Patrijarh srpski G. Pavle.
Danas plačemo jer znamo ko nam odlazi, ali takođe znamo da dobijamo velikog molitvenikom pred prestolom Gospoda našeg Isusa Hrista. Ličnost Patrijarha srpskog Gospodina Pavla je zračila „blaženstvom, smirenošću, nebeskom mudrošću i hrišćanskom poniznošću“.
Na tron SPC je došao u najtežem trenutku po našu državu, ali je teško breme poneo sa verom u Vaskrslog Hrista. Bio je tih i nenametljiv. Uvek je pozivao na pokajanje, praštanje i pomirenje. Skromnost je krasila njegovo biće do tih razmera da je postao uzor svima. Kao duhovni otac, svoje đake, koji su stasavali uz njega, poučavao je mnogi rečima, primerima i delima, ali je kao jedan od najupečatljivijih saveta ostao: „Neka vam reči budu blage a dokazi jaki“.
Tiho je hodio po zemlji, ali je, zato, za sobom ostavio neizbrisiv trag. Dao je duhovni pečat vremenu u kojem je živeo. Duhovno je ujedinio srpski narod. Plenio je dobrotom i jednostavnošću koja prerasta u vrlinu.
Blagodaran sam Gospodu što me je udostojio da me Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Pavle hirotoniše za Episkopa i što je osveštao temelje hrama Vaskrsenja Hristovog u Valjevu, na duhovnu radost i spasenje cele Eparhije valjevske!

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…