infakt__frame.jpgŠtrajkacki odbor ratnih vojnih rezervista podnece tužbe protiv pojedinih sudija Opštinskog suda u Valjevu jer, kako smatraju, primenjuju pojedine zakonske odredbe na štetu boraca i potpuno suprotno od nacina kako je presudivano u drugim gradovima u Srbiji. Ljubomir Bradicesvoju tvrdnju zasniva na pet presuda do kojih je Štrajkacki odbor nedavno došao.

Bradic kaže da se u mnogim sudovima u Srbiji ceka na ishode pregovora Štrajkackog odbora i države i da je to sad više politicko pitanje. Ipak, nije se ocekivalo da ce baš valjevski sud imati drugacije presude u odnosu na druge gradove.

O anonimnom pismu koje je dobio, i u kome stoji da se navodno vrši pritisak na sudije da odbijaju tužbene zahteve, Bradic za sada ne želi da se izjašnjava. On dodaje i da je do sada imao nekoliko telefonskih kontakata sa ambasadama kojima je Štrajkacki odbor dostavio podatke o ugroženosti prava boraca, ali da broj od 20 ambasada kojima je predata dokumentacija nije konacan i da ce svu raspoloživu dokumentaciju dostaviti i ostalim.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…