regionalni_razvoj.jpgGradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević pozvao je danas na razgovor predstavnike sindikata zaposlenih u Fabrici vijaka “”Gradac”” koji su mu se nedavno obratili pismom u kojem ga informišu o teškoj situaciji u ovoj valjevskoj firmi.

Zaposleni u FV “”Gradac”” nisu primili zarade za maj, jun i jul ove godine, nisu im uplaćivani doprinosi Fondu PIO od oktobra 2008.godine, kao i doprinosi za zdravstveno osiguranje od decembra prošle godine. Društveno preduzeće “”Gradac”” privatizovano je 2006.godine za 80 miliona dinara. Na sve nepravilnosti u poslovanju, odnos prema zaposlenima i druge propuste sindikat je ukazivao nadležnim institucijama, ali su se problemi nagomilavali. Prezaduženost fabrike dovodi u pitanje imovinu preduzeća.
Na sastanku je dogovoreno da gradonačelnik bude posrednik u pregovorima dve strane. Kontaktirano je rukovodstvo FV “”Gradac”” i pozvano na razgovor kako bi se što pre prevazišao problem u ovoj fabrici. Gradska uprava uputiće i pismo agenciji za privatizaciju kako bi se obostranim dijalogom došlo do pravog rešenja.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…