infakt__frame.jpg“Biće pravde na svetu. I znanja i lepote. Deca će spasti planetu. Od mržnje i prostote“.
Stihovi Ljubivoja Ršumovića iz Bukvara dečjih prava ovogodišnji su slogan Dečje nedelje.
Tradicionalna manifestacija namenjena najmlađima ove godine se održava od 5. do 11. oktobra. Osnovna škola „Dragoljub Ilić’’ iz Dračića je ovogodišnji domaćin, dogovoreno je na sastanku organizacionog odbora Dečje nedelje.

Deca će imati mogućnosti da prisustvuju mnogim programima koji su njima namenjeni, a u pojedinim će biti i učesnici. Suština ove manifestacije i jeste u tome da se posebna pažnja pruži deci i njihovom stvaralaštvu.

Tradicija obeležavanja Dečje nedelje u svetu i kod nas je veoma duga, a na inicijativu organizacije Prijatelji dece Srbije 1987. definisana je Zakonom o društvenoj brizi o deci.

Dečja nedelja se održava u prvoj nedelji oktobra i njeno održavanje je prilika da se najširoj javnosti skrene pažnja na decu i mlade kao subjekte prava i nosioce zahteva prema državi u ostvarivanju tih prava,na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici,na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Program aktivnosti Dečje nedelje odvija se kroz niz akcija na republičkom i lokalnom nivou širom Srbije uz punu participaciju dece i mladih.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…