infakt__frame.jpg„Valjevo objektivom stranca“ naziv je volonterskog kampa koji od 10. do 20. avgusta organizuje Društvo istraživača „Vladimir Mandić Manda“. Jedanaest volontera iz Evrope, Amerike i Kanade ovih dana fotografišu naš grad, okolinu i ljude, praveći na taj način veoma interesantnu kolekciju fotografija Valjeva iz ugla nekoga ko je prvi put ovde došao.
Mlade fotografe danas je primio gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević. U razgovoru sa gradonačelnikom, autori su rekli da im se Valjevo veoma dopada, da se osećaju dobrodošli na svakom koraku. Naročito su istakli prijateljski raspoložene ljude, ukusnu hranu i pozitivnu energiju. Metju iz SAD kaže da na svakom koraku u gradu susreće nasmejane ljude pune energije. Mladi Italijan Markus je rekao da je njegov prvi susret sa Srbima i Srbijom izuzetan i da je fasciniran organizatorima koji svi sve rade. Alison iz SAD kaže da joj se naročito dopada druženje među ljudima. Fascinirana je time što njeni domaćini na svakom koraku susreću i razgovaraju sa poznanicima, kao i što se Valjevci brzo organizuju i sve zajednički rade, ali i zajednički provode slobodno vreme. Osim Italijana i Amerikanaca, u ovoj grupi su i mladi iz Kanade i Rusije.
Gradonačelnik im je poželeo ugodan boravak u Valjevu i skrenuo pažnju na činjenicu da je Valjevo grad priznatih i uspešnih fotografa i štampara, ali i mesto u kome ne nedostaje inspiracije za slikanje. Nakon razgovora sa gradonačelnikom Valjeva, mladi fotografi naprvili su snimke Valjeva sa krova zgrade Skupštine grada.
Fotografije nastale na ovom volonterskom kampu, biće predstavljene na izložbi 19. avgusta u Narodnom muzeju Valjevo. Na zvaničnom gradskom sajtu, nakon toga biće postavljen izbor fotografija koje su ovi mladi ljudi napravili prilikom boravka u našem gradu. Njihove fotografije biće korišćene i za razne promotivne aktivnosti grada.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…