Opstina zgrada 5.jpgGradsko veće usvojilo je danas predlog odluke o obezbeđivanju sradstava za sufinansiranje projekata iz sredstava Nacionalnog investicionog plana Republike Srbije i projektnog zajma Evropske investicione banke u 2009.godini.

Za sufinansiranje projekta Završetak izgradnje OŠ Milovan Glišić iz sredstava NIP-a i EIB u 2009. godini, grad Valjevo će obezbediti iznos od 15 miliona dinara u 2009. godini i 18 979 471 dinar u budžetu grada u 2010. godini. Za sufinansiranje projekta ulične i putne infrastrukture iz sredstava NIP-a i EIB grad Valjevo bi ove godine trebalo da obezbedi 32 520 528 dinara. Ukoliko se neki od ovih projekata ne bi realizovao tokom ove godine, sredstva bi bila preneta u 2010.

Republika Srbija i Evropska investiciona banka potpisali su sporazum kojim su regulisana međusobna prava i obaveze u pogledu finansiranja projekata u oblasti energetike, infrastrukgure, zdravstva, obrazovanja, razvoja malih i srednjih preduzeća i istraživanja.
U finansiranju ovih projekata učešće Evropske investicione banke iznosi 50%, gradova ili opština 35%, vrednosti projekta dok se preostalih 15% sredstava obezbeđuje iz Nacionalnog investicionog plana.
Rebalansom budžeta za tekuću godinu, Republika Srbija planirala je izdavanje garancija Evropskoj investicionoj banci od 100.000.000 eura, a za dobijanje projekgnih zajmova u vrednosti od 1,1 milijardu evra. Ugovorom sa Evropskom investicionom bankom utvrđeno je da gradovi i opštine mogu konkurisati za sredstva samo gotovim projektima sa kompletnom dokumentacijom i u oblastima koje utvrđuju ključni akteri, da se može podneti prijava samo za dva projekta ukupne vrednosti do 2.000.000 eura, uz obezbeđenje sredstava za sufinansiranje projekta.
Za ovaj vid finansiranja grad Valjevo kandiduje projekte koji se odnose na razvoj putne i ulične infrastrukture grada Valjeva kao i projekat «Završetak izgradnje Osnovne škole «Milovan Glišić», za koje je obezbeđena kompletna tehnička dokumentacija i neophodan iznos
finansijskih sredstava koje grad obezbeđuje kao sufinansijer projekta.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…