Dom kulture 2.jpgGradsko pozorište „Abrašević“ realizuje u poslednjoj sedmici jula jedinstvenu manifestaciju – „Abro fest“ . Biće to festival novog, alternativnog pozorišta mladih, koji bi u četiri festivalska dana trebalo da doprinese podsticanju kreativnosti i afirmaciji mladih pozorišnih stvaralaca.

Glavni program festivala biće premijerno prikazivanje četiri predstave, realizovane od strane festivalskog ansambla (mladi Valjevci koji studiraju pozorišnu akademiju ili su ovaj umetnički fakultet završili). Na ovogodišnjem „ABRO-FEST“ biće prikazane adaptacije tekstova kao što su “Leptirica“, Milovan Glišić, “Kaako nastaje pozorište“, Karel Čapek, “Balada o Jakio“, Filip Kan-Gotanda i “Klinč“, Aleksej Slapovski

U četiri uzastopna dana biće održan program maratonskog karaktera, kao što su premijera jedne od četiri predstave na sceni Doma kulture, Okrugli sto sa uglednim gostima u Klubu „Abraševića i ponoćna projekcija neke od predstava sa BITEF-a.

Dve od četiri predstave sa ovog festivala uvršćene su u program „Tešnjarskih večeri“
( 14. i 15. avgust ), Folklorni ansambl i narodni orkestar imaće koncert u okviru programe iste manifestacije ( 9. avgust), a etno grupa „Razvigore“ trebalo bi da nastupi u okviru Omladinskog letnjeg festivala koji je deo Valjevskih letnjih igara.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…