infakt__frame.jpgPrvi forum partnera za izradu Strategije lokalnog održivog razvoja Valjeva od 2009. do 2019. održava se 13. aprila 2009. godine u sali Skupštine grada u 14.00 sati. Izrada Strategije lokalnog održivog razvoja se realizuje u okviru programa EXCHANGE 2 – Jačanje kapaciteta Stalne konferencije gradova i opština koji finansira Evropska unija iz CARDS 2006 programa, koji sprovodi Delegacija Evropske komisije u Republici Srbiji (ECD).

Skupština grada Valjeva je svojom odlukom, donetom 4.marta 2009. godine, pokrenula proces strateškog planiranja, a Gradsko veće je formiralo koordinacioni odbor sastavljen od predstavnika lokalne uprave da započne proces. Proces strateškog planiranja trebao bi da se završi do kraja novembra usvajanjem Strategije lokalnog održivog razvoja od strane Skupštine grada.

Proces strateškog planiranje održivog razvoja biće zasnovan na participativnom pristupu kroz uključivanje lokalnih partnera od značaja za razvoj grada. S tim u vezi, formiran je Forum partnera, kao neformalno telo sastavljeno od predstavnika lokalne samouprave i lokalnih partnera. U okviru Foruma oformljene su tri tematske radne grupe:

1. Ekonomski razvoj
2. Društveni razvoj
3. Zaštita životne sredine i infrastruktura

Učešćem u radnim grupama, lokalni partneri će direktno učestvovati u izradi Strategije održivog razvoja grada Valjeva i tako uticati na budući razvoj lokalne zajednice.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…