infakt__frame.jpgPrincip rada bolničkog informacionog sistema (BIS) u okviru projekta „Razvoj zdravstva Srbije” na nacionalnom nivou održan je danas u Edukativnom centru valjevske Bolnice. U bolničkom informacionom sistemu pacijent predstavlja središte informacija, tako da sistem prati procese lečenja pacijenata kako u specijalističkim ambulantama tako i u stacionarnom delu. Svi pacijentovi podaci su sačuvani, tačni i dostupni u svakom trenutku ovlašćenim doktorima i sestrama. Na ovaj način znatno je olakšan rad zaposlenima, ubrzane su procedure, omogućeno je statističko praćenje, kao i elektronsko izveštavanje.

Implementacija bolničkog informacionog sistema u valjevskoj Bolnici započeta je u drugoj polovini 2006. godine. U roku od dve godine izgrađena je informatička mreža, instalirana oprema (serveri, radne stanice, štampači), instaliran softver i izvršena obuka zaposlenih.

Pored ministara zdravlja Republike Srbije Tomice Milosavljevića, gosti u Valjevu bili su i Svetlana Vukajlović, direktor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO), kao i predstavnici Ministarstva zdravlja, Jedinice za upravljanje projektima Svetske banke, RZZO, uključeni u razvoj informacionih tehnologija u okviru projekta „Razvoj zdravstva Srbije”.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…