infakt__frame.jpgPojedine komunalne usluge u gradu povećane su od danas, pa će tako građani koji se greju na daljinski sistem grejanja tu uslugu plaćati 15 odsto više nego ranije, dok će cena iznošenja smeća biti veća za 8 odsto.

Razlog za poskupljenje grejanja je pre svega porast cene mazuta kao glavnog energenta, koja je u odnosu na novembar 2008. godine porasla za 38,5%. Sadašnja cena od 48,8 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora primenjivala se od aprila 2008. godine

Računi za odnošenje smeća za oko 20.000 domaćinstava od 1. marta umesto dosadašnje cene od 3,22 dinara po kvadratnom metru stambene jedinice, biće 8 posto više.

Cena vode od 20 dinara po kubnom metru nije menjana nekoliko godina, a Upravni odbor JP Vodovod je predlog o poskupljenju već prosledio gradskim vlastima, koje bi terbalo o tome da se izjasne početkom marta. Ukoliko se usvoji predloženo povećanje od 25 odsto, mesečni računi bili bi uvećani u proseku za 70 dinara.

On kaže da će nakon toga nove količine mazuta stići iz Direkcije za robne rezerve, tako da problema do kraja ove grejne sezone ne bi trebalo da bude. UO JKP „Toplana“ doneo je odluku da od marta počne isključenje neredovnih platiša, a na „udaru“ će se prvo naći oni koji grejanje nisu plaćali više od godinu dana.

Preko 100 potrošača pojedinačno duguje po više od 100.000 dinara, a „rekorder“ sa dugom od 280.000 dinara je žitelj naselja „Oslobodilaca Valjeva“, koji grejanje nije plaćao punih sedam godina, kaže Despotović. Gradjani za grejanje duguju oko 48 miliona dinara.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…