vojska.jpgVojna akademija otvorila je konkurs za prijem 240 novih studenata u školskoj 2009/2010. godini, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Konkurs je otvoren do 31. marta, a mogu da se prijave svi zainteresovani mladici i devojke koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa.

Svi kandidati koji zadovoljavaju opšte i posebne uslove konkursa bice pozvani na selekciju koja pocinje 3. maja. Kandidate ce pozivati predstavnici vojnih odseka, gde su predali dokumenta za upis, i saopštice im plan pozivanja na selekciju. Selekcija podrazumeva polaganje kvalifikacionog ispita, fizicku proveru i zdravstvene preglede.

Za razliku od prethodne godine, test znanja obuhvatace samo oblasti srpskog jezika, sociologije, geografije i istorije, dok je oblast psihologije izostavljena.
U novoj školskoj godini studenti ce biti primljeni na šest studijskih programa Vojne akademije, koji su u potpunosti su prilagodeni Bolonjskoj deklaraciji.
Po uspešnom završetku Vojne akademije, nove oficire ceka zaposlenje u jedinicama Vojske Srbije, a svoje strucno usavršavanje moci ce da nastave na master studijama te škole ili na drugim fakultetima u zemlji i inostranstvu.
Zainteresovani kandidati više informacija mogu pronaci na sajtu Vojne akademije www.va.mod.gov.rs

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…