infakt__frame.jpgKošarkaši Metalca poraženi su u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene Zvezde rezultatom 83:66. Ekipa Svetislava Pešića nije blistala, ali je posle ravnopravnog prvog poluvremena, bez većih problema uspela da savlada Metalac. Zvezda se dugo mučila sa Valjevcima, koji su ostavili srce na terenu „Čaira” i sve vreme diktirali ritam utakmice.

Crveno-beli su jako slabo ušli u meč, bez odbrane, sa lošom organizacijom napada i slabim šutem za dva i tri poena, pa je Metalac imao prednost na startu meča – 20:16. I u nastavku utakmice Zvezdini igraču su imali dosta izgubljenih lopti, što je protivniku omogućilo da stekne prednost na poluvremena (43:40). Beograđani su znatno angažovanije zaigrali u trećoj četvrtini i već na samom startu su zahvaljujući Dragićeviću i Štimcu preokrenuli rezultat (51:46). U poslednjoj četvrtini Zvezda je stvorila dvocifrenu prednost, Valjevci su se umorili, pa su Beograđani bez problema priveli meč kraju.

Kako je nakon utakmice izjavio trener crveno-belih Svetislav Pešić, utakmica je teško dobijena jer je Zvezda igrala protiv jedne od najboljih ekipa iz domaće lige.
Trener Metalca Aleksandar Icić ocenio je da krajnji rezultat ne oslikava realno stanje na terenu…

Najefikasniji kod pobednika bio je Tadija Dragićević sa 20 poena, dok je Valjevce predvodio Nikola MIćević sa 16 poena i Marko Ljubojević sa 15.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…