infakt__frame.jpgSneg koji je više od 24 sata neprekidno padao gotovo u celoj Srbiji izazvao je priličnu pometnje u saobraćaju, kako na magistralnim i regionalnim, tako i na lokalnim putevima. Vidljivost je smanjena, a zbog snega na kolovozima obavezna je upotreba zimske opreme naročito u brdsko-planinskim predelima. Autobuski saobraćaj danas se odvijao otežano, naročito na prigradskim linijama, a zbog neraščušćenih puteva tri autobus Laste ostala su zavejana.

Od jutros su kraće autobuske linije Laste na pravima prema Mratišiću, Babinoj luci i Karauli,

Ni lokalni putevi u ljiškom i mioničkom kraju nisu bili očišćeni jutros zbog čega su Lastini autobusi ugravnom imali skraćene trase. Obzirom da sje tokom dana sneg prestao da pada, u Lasti se nadaju da će putari uspeti da raščiste zavejane putne pravce kako bi saobraćaj bio normalizovan.

Prema podacima iz Odeljenja Saobraćajne policije PU Valjevo, svi putni pravci u regionu su uglavnom prohodni. U visinskim predelima saobraćaaj se odvija otežano i zabranjeno je kretanje kamiona sa prikolicom i šlepere. U prekidu za saobraćaj je jedino putni pravac R111 Valjevo – Debelo brdo gde u dužini od jedna km puta ima smetova pa su ekipe putara na terenu. Jak vetar koji duva i dalje stvara smetove što otežava čišćenje ove deonice. Na području Valjeva nije zabeležna nijedna saobraćajna nezgoda.

A kako je saopšteno iz odseka za odnose s javnošću gradske uprave, komunalni inspektori su intenzivirali kontrolu čišćenja trotoara ispred poslovnih i stambenih objekata.

Из комуналне инспекције обавештавају грађане да су у складу са градском Одлуком о чистоћи (члан 21) дужни да испред стамбеног или пословног објекта очисте снег са тротоара и сакупе у гомиле ближе коловозу.

Комунална инспекција Градске управе Ваљево током контроле примењиваће Одлуком предвиђене казнене мере.

Од јутрос су на терену и екипе Ваљево пута које уклањају снег са градских улица. Снег који непрекидно пада додатно отежава посао путарима. Највише проблема има у вишим деловима града. Из зимских служби апелују на власнике аутомобила да уклоне своја возила са коловоза како би механизација могла да очисти саобраћајнице.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…