opstina.jpgČlanovi gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici predlog budžeta za narednu godinu i kako je predviđeno planirani prihodi su u iznosu od 1.900 000 000 dinara. Najveći prihodi se očekuju od prodaje i zakupa nepokretnosti, potom od komunalnih taksi prihodi od naknada za uređenje zemljišta, naknada za korišćenje i prihodi od naknada za izgradnju i održavanje lokalnih puteva. Najveći rashodi predviđeni su za Direkciju, odnosno za lokalne puteve i ulice, investicije finda za građevinsko zemljište i opštu komunalnu potrošnju. Po visini rashoda potom slede društvena briga o deci, osnovno i srednje obrazovanje, robne rezerve i troškovi dve gradske uprave.

Priređivači budžeta smatraju da je akcenat na kapitalnom delu budžeta i njegovoj razvojnoj ulozi. Prioriteti za 2009. godinu su završetak započetih investicija i učešće u novim projektima kao što su: toplifikacija, jaz, primarna i sekundarna mreža u Goriću, gradska deponija,Transfer stanica, Hala sportova, Izgradnja škole u Brđanima, Regionalna deponija, Regionalni gasovod, Industrijska zona…

Na današnjoj sednici veća usvojene su i izmene o komunalnim taksama, administrativnim i boravišnim, utvrđen je predlog odluke o izmenama odluke o naknadama za rad opštinske uprave, a doneta je i odluka o utvrđivanju visine stope poreza na imovinu na teritoriji grada. Članovi veća usvojili su i predlog vrednosti naknade za korišćenje građevinskog zemljišta, a sve odluke upućene su Skupštini na usvajanje.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…