infakt__frame.jpgZavršnica Jesenjeg turnira MiniMaxi fudbalske lige Valjevo 2008/2009 održana je danas u valjevskoj Hali sportova, a ove godine okupila je više od 320 dece uzrasta od 6 do 11 godina podeljenih u kategorije Mini, Midi i Maxi. Ukupno je učestvovalo 24 ekipe iz 9 klubova iz Valjeva, Uba, Ljiga, Mionice i Lazarevca.

Sve utakmice se igraju po modifikovanim fudbalskim pravilima, prilagođenim za igru na malom terenu, a osnovni su fer plej, bezbednost, radost dece i igra za sve učesnike.

MiniMaxi fudbalska liga je takmičenje koje pod sloganom – „Igraj fudbal, budi srećan!” traje od 2001. godine. Ovaj projekt je namenjen najmlađim uzrastnim kategorijama – dečacima i devojčicama uzrasta 4 – 12 godina starosti.

Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu su od prioritetnog značaja za njihov duhovni i telesni razvoj kao i za usvajanje i negovanje plemenitih životnih vrednosti. Organizatori MiniMaxi lige u narednu godinu pokušaće da u radu sa trenerima i roditeljima približe suštinu bavljenja sportom.

Pokretanjem ovih takmičenja u zimskom periodu pokazalo se kao veoma praktično i koristano0, jer najmlađima pruža radost takmičenja u kontinuitetu.
Ovogodišnji organizatori lige u Valjevu su Udruženje građana „Integracija” iz Valjeva, i FK „Radnički” iz Valjeva uz podršku gradskogi fudbalskog Saveza.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…