Bolnica 2.jpgOvogodišnja Škola porodiljstva Akademik Vojin Šulović okupila je deset polaznika iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Užica, Kanjiže, Loznice i Valjeva i prema oceni direktora Paje Momčilova, ovo su bili najmlađi polaznici za sve ove godine postojanja škole. Kroz predavanja u Edukativnom centru i praktičnim delom programa u Porodilištu i salama valjevske Bolnice, vrhunski predavači, profesori medicinskih fakulteta Srbije, govorili su polaznicima o savremenim saznanjima iz oblasti vođenja porođaja.

Škola porodiljstva se od ove godine održava pod pokroviteljstvom Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije i Srpske akademije nauka i umetnosti. Nastala je pre šest godina u Valjevu, zahvaljujući saradnji valjevskog Zdravstvenog centra sa Centrom za kontinuiranu edukaciju Medicinskog fakulteta u Beogradu, Udruženjem ginekologa i opstetričara Srbije, Ginekološko-akušerskom sekcijom Srpskog lekarskog društva, a održava se uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve.

Osnovni cilj postojanja škole porodiljstva je da se teorijski i praktično obrade ključni problemi akušerske prakse. To se postiže pre svega prikazom najaktuelnijih stavova iz relevantne stručne literature i obukom polaznika za primenu u svakodnevnom radu.
Samim tim sto se škola odžava po šesti put znači da ima svoj dignitet i odgovara i obavezama i sistemu vrednosti koji je postavljen na samom početku. Ovakav sistem unapređenja znanja među učesnicima shvaćen je ne kao klasična škola već kao mesto gde se mogu razmeniti mišljenja i iskustva iz struke.

Škola porodiljstva „Akademik Vojin Šulović” osnovana je 30. septembra 2003. godine pod pokroviteljstvom Centra za kontinuiranu edukaciju Medicinskog fakulteta u Beogradu, Udruženja ginekologa i opstetričara Srbije, Ginekološko-akušerske sekcije Srpskog lekarskog društva i Zdravstvenog centra Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…