osobe sa invaliditetom 2.jpgU okviru projekta “Podrška sprovođenju strategije razvoja socijalne zaštite” u Republici Srbiji, grad Valjevo je od ministarstva rada i socijalne politike dobio sredstva za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite pod čim se podrazumeva osnivanje i stavljanje u funkciju Otvorenog kluba osoba sa invaliditetom. Na poslednjoj sednici skupštine grada odbornici su usvojili odluku da se u Birčaninovoj 48 adaptira postojeći objekat u vlasništvu grada površine 72 kvm i stavi u funkciju rada otvorenog kluba osoba sa invaliditetom.

Objekat je, kako je i u materijalu za sednicu konstatovano, u veoma lošem stanju, nije korišćen dugi niz godina, pod zaštitom je zavoda za zaštitu spomenika jer se nalazi u Tešnjaru. Ukupna vrednost projekta oko 4,6 miliona od čega Odeljenje za međunarodni razvoj Velike Britanije i Norveško ministarstvo spoljnih poslova učestvuje sa 3,1 milion, a lokalni izvori finansiranja su u iznosu od 911 hiljada dinara.

Sredstva za realizaciju prvog dela projektnih aktivnosti uplaćena su još u avgustu u iznosu od 3 090 000 dinara, a od toga za potrebe adaptacije biće uloženo 2 900 000 dinara, a 190 000 za nabavku dela opreme i izradu propagandnog materijala.

Otvoreni klub osoba sa invaliditetom je nedostajuća socijalna usluga u lokalnoj zajednici za čim postoji evidentna potreba i posebno navedena u usvojenoj lokalnoj Strategiji razvoja socijalne zaštite i u Akcionom planu do 2009. godine.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…