opstina.jpgKancelarija za mlade, Kancelarija za razvoj zajednice i Gradska uprava Valjevo, u ponedeljak 3. novembra 2008. godine u Maloj sali Skupštine grada u 18 sati, organizuju Okrugli sto, a tema je Odluke o radnom vremenu koje je donelo gradsko veće i uputilo ga Skupštini grada na usvajanje.
Na skup su pozvani predstavnici mladih, članovi Gradskog veća, Gradske uprave, predstavnici odborničkih grupa u Skupštini grada Valjeva i mediji, a osnovna zamisao je da
se unapredi komunikacija lokalne samouprave sa mladima.

Inače, da podsetimo, članovi gradskog veća doneli su pre desetak dana odluku o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata po kome će hoteli, moteli i sl. moći da rade 24 sata, objekti u kojima se organizuju mature, svadbe, ispraćaji i sl. moći će da rade od 6h do 24 h kao i diskoteke, barovi, restorani, kafe poslastičarnice i sl. Sat duže moći će da se radi vikendom, a neće biti ograničenja za doček Nove godine. 24 sata moći će da rade samo pekare. I bife na železničkoj stanici, umesto dosadašnjeg radnog vremena non-sop, radiće samo do ponoći. Trgovinski objekti, sa prehrambenom robom radiće do ponoći, a zanatski do 22 časa.

Obrazlažući predlog na sednici gradskog veća načelnik odeljenja za komunalne i inspekcijske poslove Aleksandar Jovanović je rekao da je cilj da se zabavni život mladih koji se u ovom trenutku odvija u časovima iza ponoći pomeri na predponoćne sate, ali i obezbedi mir građanima koji žive u neposrednoj okolini ugostiteljskih objekata.

Konačnu odluku o radnom vremenu daće odbornici Skupštine grada na sednici koja je zakazana za 4. novembar.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…