infakt__frame.jpgKonstitutivna sednica Parlamenta mladih grada Valjeva održana je proteklog vikenda, a cilj je osnaživanje mladih u osnovnim i srednjim školama za aktivnim učešćem u školama na zastupanju svojih prava i obaveza i stvaranje partnerstva izmedju škola kroz Parlament mladih grada Valjeva kao i sa NVO i državnim institucijama, širenje i promocija zdravih stilova života kroz edukacije Y-PEER Mreže Srbija.

Između ostalog cilj je da se stekne legitimitet u grada kako bismo ostvarili svoja prava, potrebe i obaveze mladih u našem gradu kroz utvrđene programske aktivnosti Parlamenta mladih u Valjevu.

Na konstitutivnoj sednici Parlamenta mladih, prisustvovala su 43 predstavnika osnovnih i srednjih škola, Kancelarije za mlade, opštinske uprave, Y-PEER Mreže Srbija kao i raznih NVO grada Valjeva. Među njima su bili predstavnici đačkih parlamenata, profesori ustava, građanskog vaspitanja i ostalih predmeta, kao i pojedini direktori škola, psiholozi i pedagozi.

Za predsednika Parlamenta mladih jednoglasno je izabran (42 glasa), Marko Jovanović – predstavnik organizacije Prijatelji dece Valjeva; predstavnik Y-PEER Mreže Srbija, a za zamenika, Aleksandra Milovanović – učenica medicinske škole „Dr Miša Pantić“, Valjevo i predsednica đačkog parlamenta Medicinske škole.

Za Izvršni odbor Parlamenta mladih jednoglasno su izabrani Ivana Mucić – predstavnica đačkog parlamenta osnovne škole „Nada Purić“, Valjevo, Tanja Petrić – predstavnica đačkog parlamenta osnovne škole „Stevan Filipović“, Divci, Tijana Adamović – predstavnica đačkog parlamenta srednje muzičke škole „Živorad Grbić“, Valjevo i Milan Nićiforović – predstavnik đačkog parlamenta Poljoprivredne škole, Valjevo .

Parlament mladih već je započeo prvu akciju, a to je pomoć Milici i Miliji Jelić iz sela Radobić kojima je pored materijalne pomoći potrebna i pomoć u fizičkom radu koji oni obavljaju u svom poljoprivrednom domaćinstvu.

Inače ova akcija je pokrenuta na inicijativu parlamenta Medicinske i Parlamenta mladih grada Valjeva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…