Opstina zgrada 5.jpg Učešćem u izradi statuta Grada Valjeva – najvišeg pravnog akta grada, doprinosite i neposrednijem učešću građana u ostvarivanju lokalne samouprave. Pozivamo Vas na Javnu raspravu koja će se održati u četvrtak 7.avgusta 2008.godine u 13 sati u sali Gradskog veća.Tekst radne verzije Statuta grada je postavljen na gradskom sajtu (www.valjevo.org.yu ).

Učešće građana u političkom životu Srbije je na niskom nivou. Budite aktivni, uključite se u izradu Statuta grada Valjeva! Na taj način možete doprineti razvoju lokalne zajednice, vašeg neposrednog okruženja, ojačati poverenje između građana i lokalne vlasti i uticati na budućnost razvoja svoje sredine.

Grad Valjevo je jedinica lokalne samouprave u kojoj građani ostvaruju pravo na lokalnu samoupravu, neposredno i preko svojih slobodno izabranih predstavnika.
Građani koji imaju biračko pravo i prebivalište na teritoriji grada Valjeva upravljaju poslovima lokalne samouprave u skladu sa Ustavom, zakonom i ovim Statutom.(Član 1. nacrta Statuta grada Valjeva).

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…