infakt__frame.jpgOd danas je deo Karađorđeve ulice od Uzun Mirkove do Hajduk Veljkove zatvoren za saobraćaj zbog početka radova na izgradnji toplovodne mreže. Iako je bilo planirano da najpre Pantićeva ulica bude dovedena u funkciju i asfaltirana kako bi se pustila u saobraćaj, i tokom današnjeg dana bile su prisutne građevinske mašine u ovoj ulici i izvođeni radovi. Konačan završetak i puštanje saobraćaja u Pantićevoj ulici može se očekivati tokom sutrašnjeg dana.

Još ranije najavljeno je da će izgradnja toplovoda kroz Karađorđevu teći nešto sporije jer ne postoji tehnička dokumentacija, odnosno katastarski ucrtane instalacije koje su u ovoj ulici postavljane 70-tih godina i ono što se zna je da je na početku Karađorđeve kolektor na relativno maloj dubini pa se pretpostavlja da će toplovod biti postavljen ispod. Slično je i sa instalacijama na uglu Karađorđeve i Hajduk Veljkove gde se nalazi velika šahta i splet vodovodnih i kanalizacionih cevi.

Planirano je da posao bude završen do početka grejne sezone 15. oktobra. Izgradnja ovog dela toplovoda uz šest toplotnih podstanica finansirana je iz donacije Evropske agencije za rekonstrukciju.

Ono što takože treba da se uradi je i postavljanje toplovoda u Hajduk Veljkovoj i delu Pantićeve. Sve ukupno, biće izgradjeno 27 toplotnih podstanica kojima će se upravljati kompjuterski i 5.300 metara vrelovodne mreže. .

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…