Brana Gradac.jpgMinistarstvo za zaštitu životne sredine finansiraće 50 odsto vrednosti izgradnje regionalne deponije u Kaleniću kod Uba jer je u pitanju projekat koji rešava probleme odlaganja komunalnog otpada čak 11 opština, među njima i Valjevo, rekao je ministar za zaštitu životne sredine Srbije Saša Dragin boraveći u Valjevu.

U narednom periodu veća pažnja biće posvećena upravljanju otpadom jer se tu ne radi samo o skupljanju i deponovanju smeća već je u razvijenim zemljama to odavno profitabilan posao. Prikupljanje, selekcija i reciklaža otpada, čitav taj lanac, treba da postane nova ekonomska grana u Srbiji, koja može da uposli 50 000 ljudi.

Ministar Dragin je rekao i da je zadovoljan reakcijom sudstva na poslednje ekološke akcidente u Kolubarskom okrugu, ističući slučaj kompanije ’’Si&Si’’, koja je procesuirana zbog trovanja reke Toplice u mioničkom kraju. On je izjavio i da je, zbog ubrzavanja sudskih procesa prema zagađivačima životne sredine, poslednjih meseci Ministarstvo za zaštitu životne sredine organizovalo obuke za sudije okružnih sudova. Saša Dragin je najavio i podršku promociji valjevskih planina kao sjajnog eko-turističkog resursa.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…