mladi.jpgKaravan „Zamisli život…skrati priču” u sredu, 7. maja stiže u Valjevo. Karavan je organizovan u cilju promocije Nacionalne strategije za mlade koju je donelo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u saradnji sa mrežom organizacija civilnog društva.

U proteklih šest meseci na Strategiji je radilo preko 5000 kako eksperata, tako i samih mladih. Da bi Strategija bila usvojena, ministarstvo je odlučilo da proces promocije sprovede u dvanaest centralnih dogadjaja u deset gradova Srbije. Strategija je promovisana u vidu karavana „Zamisli život…” koji je u protekla tri meseca obišao Pančevo, Niš, Loznicu, Beograd, Sremske Karlovce, Zaječar, Kragujevac, Užice, Suboticu, Zrenjanin… Pokazalo se da je karavan najefikasniji način da se ovaj bitan strateški dokument, namenjen mladima, upravo i približi omladini, na što vidljiviji način.

S obzirom da strategija nije usvojena od strane Vlade Republike Srbije, ovim manifestacijama pod sloganom „Zamisli život…skrati priču” želja je da se ukaže na neophodnost usvajanja ovog najvažnijeg strateškog dokumenta kada su mladi u Srbiji u pitanju. U nadi da će se glas mladih ovaj put čuti zrenjaninske organizacije, „Maštalište” i „Novi optimizam” nastavljaju svoje putešestvije po Srbiji, u još petnaest gradova.

Karavan će u Valjevu, u 20 h otvoriti novosadska trupa 15 bubnjara, Bateria SambaNSa, koja je otvorila prošlogodišnji Exit festival. Performeri će nastupiti na platou ispred Doma omladine i Doma kulture. Očekuje Vas i žonglerska trupa „Youth in fire” i simbol karavana – balon „Zamisli život…” sa toplim vazduhom.

U 21h, na istom mestu, na sceni „Zamisli život…” održaće se MC Battle, hip hopera „Skrati priču”

U 22h u sali Doma omladine održaće se koncert Ramba Amadeusa.

Ulaz na sve dogadjaje je besplatan.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…