infakt__frame.jpgSRS predala je žalbu Okružnom sudu u Valjevu u kojoj je dostavljeno još nekoliko desetina dupliranih potpisa građana koji su podržali listu SRS, a čiji su se potpisi našli i kao podrška na listama drugih stranaka. U SRS tvrde da je reč o falsifikovanim potpisima, i da odgovorno tvrde da su sporni potpisi dati samo za kandidaturu odborničke liste SRS. Pored liste “Za evropsko Valjevo – G17 plus – SPO – Mlađan Dinkić”, sporni potpisi nalaze se i na listama DS, Nove Srbije i najveći broj na listi Koalicije SPS-PUPS.

Na kopijama spornih izjava posebno je zanimljivo da na nekim izjavama nedostaje svojeručan potpis građanina koji podržava listu. Na dve različite izjave kojima se daje podrška, zapazili smo i veliku sličnost potpisa.

Važeći Zakon o lokalnim izborima nije predvideo ispravke u predatoj dokumentaciji pa se važe liste koje su prve predate predate.

Kako nezvanično saznajemo, već nakon prve žalbe koja je upućena od strane SRS reagovali su nadležni pravosudni organi, pre svega tužilaštvo.

U SRS kažu da je svaki potpis za listu SRS odrađen po proceduri i da je ovo što se desilo svojevrstan vid korupcije protiv čega će se stranka boriti i neće odustati dok se ne utvdi ko je i na koji način falsifikovao potpise.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…