sednica_so.jpgZa lokalne izbore 11. maja predato je i potvrđeno od strane Gradske izborne komisije 10 odborničkih lista, a zvaničan rok za predaju lista istekao je u ponoć. Za 51 odborniško mesto u skupštini grada kandidovano je oko 460 odborničkih kandidata.

Pod brojem jedan bića izborna lista “”Za evropsko Valjevo-Boris Tadić, broj dva je Za evropsko Valjevo G17 plus – SPO -je Mladjan Dinkić, broj tri koaliciona lista SPS-PUPUS, broj četiri SNS – dr Mihajlo Jokić na čijoj listi je i pet kandidata za odbornika PSS. Pod rednim brojem pet na glasačkom listiću 11. maja biće lista koalicije “LDP – Čedomir Jovanović – Pokret za Valjevo – dr Ilija Tripković, broj šest je Pobeda za Valjevo – dr Slobodan Gvozdenović. Lista broj sedam je Nova Srbija – Velimir Velja Ilić, broj osam je SRS Tomislav Nikolić, broj devet DSS –Vojislav Koštunica i poslednja potvrđena lista je GG “Prozor” pod brojem deset.

Lokalni izbori održavaju se po novom zakonu koji predviđa cenzis od 5 odsto i proporcionalan sistem, a predizborne koalicije za ulazak u lokalni parlament moraće da osvoje najmanje sedam odsto glasova. Po novom zakonu predsedni opštine odnosno gradonačelnika, birće se u skupštini.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…