opstina.jpgGrad Valjevo utvrdiće jasne prioritete prilikom konkurisanja za projekte koji će biti finansirani u 2009. godini iz Nacionalnoh investicionog plana, ocenjeno je na današnjem sastanku predsednika opštine dr Jovana Tomića, njegovih saradnika i direktora javnih komunalnih preduzeća, saopšteno je iz odseka za odnose s javnošću opštinske uprave.

U saopštenju se dodaje i da je uz otvorenu mogućnost dopune ili izmene, preliminarno dogovoreno da grad Valjevo konkuriše u kategoriji lokalnih projekata sa projektom : toplifikacije, izgradnje industrijske zone, izgradne fekalne kanalizacije u Poparama, projektom dogradnje Sindjelićeve ulice u dužini od 300 metara sa skverom i sa projektima koji se odnose na izgradnju lokalnih puteva. Od regionalnih projekata na današnjem sastanku tri su označena kao primarna: projekat Regionalnog centra za komunalni otpad u Kaleniću, gasifikacija grada Valjeva i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže na Divčibarama . Za razliku od projekata od regionalnog značaja, za lokalne je neophodno učešće lokalne samouprave u visini od 30 %.

S obzirom na to da prilikom prošlogodišnjeg apliciranja za projekte iz NIP-a, projekat toplifikacije nije dobio sredstva za 2008. godinu i dalje će on biti apsolutno primaran za lokalnu samoupravu u Valjevu, s tim što će ovog ovog puta Valjevo konkurisati sa iznosom sredstava koja su potrebna za radove predvidjene u 2009. godini sa naznakom kolika je procenjen vrednost celog projekta do njegove konačne finalizacije, ocenjeno je na današnjem sastanku. O svemu će biti više reči ovih dana kada će biti definisana lista projekata koji će aplicirati za sredstva iz NIP-a u 2009. godini.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…