infakt__frame.jpgPovodom odluke Vlade Srbije da ne odobri početak radova na gradnji autoputa Horgoš – Požega, predsednik opštine Valjevo dr Jovan Tomić ukazuje da je takva odluka izuzetno štetna za građane Srbije i Valjeva, navodi se u saopštenju dostavljenom iz press službe opštinske uprave.
Izgradnja ove saobraćajnice nije političko pitanje, već ekonomsko, koje neki pokušavaju da zloupotrebe u predizborne svrhe , smatra dr Tomić.
On naglašava da nije bilo pravih razloga za odlaganje ove koncesije i ukazuje na to da najveći projekat u istoriji Srbije, na kome se radilo tri godine, neće biti realizovan zbog preglasavanja iz političkih razloga.
’’Politika pojedinih ministara u Vladi Srbije pokazala je svoju pravu, destruktivnu narav. Svaki dobronameran čovek u Srbiji iskreno bi se radovao realizaciji ovako značajnog projekta. Umesto toga imamo podele i rizik da projekat propadne. Zbog toga oni koju nisu dozvolili da se u Srbiju investira 1,5 milijardi evra i zaposli desetine hiljada radnika, zarad sticanja ličnih i jeftinih političkih poena, moraju snositi odgovornost’’- naglašava predsednik Tomić.
’’Priča o ’’dužničkoj krizi’’ , koja bi navodno zadesila Srbiju, je obmana i manipulisanje građanima Srbije. Za građane Srbije najvažnija je istina i uvažavanje elementarnih činjenica: u narednih 25 godina od koncesione naknade u budžet Srbije trebalo bi da bude uplaćeno milijardu evra, a posle tog perioda Srbiji u vlasništvu ostaje najsavremeniji autoput, čiji mesečni prihod od putarine iznosi 150 miliona evra. Opravdano se nameće pitanje ko je nalogodavac ovakve pogubne odluke’’, kaže predsednik opštine Valjevo dr Jovan Tomić.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…