romi.jpgZadruga za sakupljače sekundarnih sirovina “Valjevo eko plus” omogućiće da 47 ekonomsko ugroženih lica romske populacije stekne početna radna sredstva za lakši i bezbedniji rad na poslovima sakupljanja otpada. Zadrugari su dobili tehničku pomoć u opremi, koja će im omogućiti da kvalitetnije i produktivnije rade.

Osnivanje zadruge kruna je realizacije “Pilot programa sakupljanja i sortiranja akumulatora, plastike i elektronskog otpada u opštini Valjevo” koji je započet sa realizacijom prošle godine godine pod pokroviteljstvom UN HABITATA.

Pored podrške UN Habitat, podršku Pilot inicijativi je pružilo i Odeljenje za komunalne poslove Opštine Valjevo, kao i Regionalna privredna komora Valjevo i Odeljenje za zaštitu životne sredine i održivi razvoj. Projekat je koncipiran tako da se naslanja na dokumenta koja je Opština Valjevo već usvojila u ovoj oblasti: Lokalni ekološki akcioni plan, Upravljanje komunalnim otpadom u Opštini i Regionalnim planom upravljanja otpadom.

Cilj projekta je da se snimi stanje u vezi sa elektronskim otpadom i akumulatorima u opštini Valjevo, identifikuju sakupljači i otkupljivači otpada, izradi model plana za sortiranje i sakupljanje otpada, organizuje kampanja za podizanje svesti javnosti, kao i da se organizuju edukativni seminari za sakupljivače i otkupljivače.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…