NSZ..jpgZa protekle tri godine koliko postoji Klub za traženje posla pri valjevkoj Filijali NSZ obuku je prošlo 48 grupa, odnosno 524 kandidata. U toku je i obuka novih 11 polaznika 49-te grupe.
Od navedenog broja polaznika 162 lica su zaposlena (30,91 %), radno je angažovano po raznim osnovama, ugovori o delu, privremeno – povremenim poslovima, statusi pripravnika volontera, volontera – praktikanata, 101 lice (19,27 %), a 44 kandidata su nastavila školovanje (8,39).

Formiranjem Kluba za traženje posla uspostavljen je novi koncept zapošljavanja, a svojim postojanjem doprinosi povećanju zaposlenosti i samim tim smanjenju siromaštva. Klub za traženje posla u Valjevu postoji već tri godine, tehnički je opremljen uz pomoć IRD-a, a program obuke u Klubu za traženje posla kombinuje savremena shvatanja i znanja u traženju posla i motiviše pojedinac da pomaže sam sebi .

Klub od 9 do 13 sati, radi na principu radionica sa polaznicima obuke, dok je nakon 13 sati otvorenog tipa za sva pitanja vezana za slobodna radna mesta, poslodavce i zanimanja poput korisničkog servisa. Za protekli period postojanja kluba poslodavci koji su posredstvom kluba zaposlili kadrove pozitivno su ocenili pripremljenost i motivisanost kadrova, dok je kod kandidata znatno izmenjen stav u pogledu inicijative u traženju posla, čime NSZ ostvaruje jedan od postavljenih operativnih ciljeva.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…