infakt__frame.jpgPrva faza izrade studije parkiranja za centralnu zonu Valjeva je završena, a cilj izrade studije je regulisanje postojećeg stanja parkiranja u centralnoj zoni Valjeva, na način koji će omogućiti efikasno upravljanje raspoloživim parking mestima na opštim i posebnim parkiralištima i javnim površinama unutar stambenih blokova u užem centru grada, saopšteno je danas iz odseka za odnose s javnošću opštinske uprave.

Prostor koji obuhvata studija je centralna zona Valjeva, a odnosi se na područje od Dušanove ulice do Uzun Mirkove i od ulice Milovana Glišića (uključujući i Tešnjar) do reke Ljubostinje. Studija treba da definiše način korišćenja parking mesta, tarifni sistem, kapacitet sistema kontrole i sankcionisanja prekršaja u parkiranju, kao i kriterijume za tehničko regulisanje parkiranja na ulicama. Očekuje se da studija bude završena za mesec dana.
Osnovni cilj ove studije je projektovanje optimalnog sistema parkiranja na području centralne zone uz uvažavanje svih specifičnosti Valjeva, radi uvođenja komunalnog reda u ovu oblast.
Posao izrade studije je poveren Fakultetu tehničkih nauka iz Novog Sada.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…