Opstina zgrada 5.jpgOpštinska uprava danas je saopštila i da se početkom marta očekuje usvajanje Nacionalne strategije za mlade. U sklopu aktivnosti koje preduzima Ministarstvo omladine i sporta, u gradovima i opštinama Srbije predviđeno je otvaranje lokalnih Kancelarija za mlade.
Tim povodom, opštinu Valjevo danas su posetili predstavnici nadležnog ministarstva. U razgovoru sa predsednikom opštine dr Jovanom Tomićem iskazana je obostrana spremnost za realizaciju ove inicijative. U narednom periodu biće preduzete aktivnosti na određivanju lokacije buduće Kancelarije za mlade. Predsednik Tomić je istakao da će opština Valjevo u tom pravcu pristupiti i izradi lokalnog akcionog plana za mlade, dok su iz Ministarstva obećali pomoć u edukaciji zaposlenih i opremanju Kancelarije za mlade.

U saopštenju dostavljenom medijima sa današnje sednice Opštinskog veća navodi se da su razmatrani programi poslovanja za 2008. godinu JKP ’’Polet’’, JKP ’’Vidrak’’ i JP ’’Kolubara Rovni’’. Članovi veća pozitivno su ocenili programe ovih javnih preduzeća i uputili Privremenom organu na usvajanje. U saopštenju se dodaje i da su članovi Opštinskog veća konstatovali da čišćenje ulica nije na zavidnom nivou, i od JKP ’’Vidrak’’ zatražili da dostavi program mera koje će doprineti da grad bude čistiji. Na jednoj od narednih sednica biće razmatrani programi poslovanja ostalih javnih preduzeća.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…