zgrada SO Valjevo.jpgČlanovi Opštinskog veća na jučerašnjoj sednici prihvatili su predlog Nacrta odluke o budžetu opštine Valjevo za 2008. godinu. Prema Nacrtu odluke za učešće u donatorskim projektima opredeljena su sredstva u iznosu od 8,5 miliona dinara, od kojih je 1,7 miliona učešće opštine u fondu Stalne konferencije gradova i opština predviđenog za mikro projekte, dok je preostali iznos od 6,8 miliona predviđen za projekte u okviru reforme sistema socijalne zaštite.
Za izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva izdvojeno je 100 miliona dinara koji će se realizovati preko JP Direkcija za urbanizam i izgradnju Valjeva.

Za kapitalne projekte koji će se finansirati iz opštinskog budžeta planirana su sredstva u iznosu od 317.600.000 dinara. S obzirom da se najveći deo primedbi u odnosu na prvobitnu verziju nacrta odnosio na rapodelu sredstava za fizičku kulturu, sredstva za sportske klubove uvećana su za 50 odsto.

Predlog Nacrta odluke o budžetu za 2008.godinu biće prosleđen Privremenom organu na razmatranje.

Članovi Opštinskog veća dali su saglasnost JKP Valjevo za povećanje cene grejanja sa 46 dinara na 49,45 dinara po kvadratnom metru. Ovo povećanje odobreno je u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije da cene komunalnih usluga mogu biti povećane za 7,5 odsto.Na jučerašnjoj sednici prihvaćene su i izmene i dopune programa poslovanja JP Osa i JP Vidrak. O prihvaćenim predlozima izjasniće se članovi Privremenog organa na prvoj narednoj sednici.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…