infakt__frame.jpgMinistar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i ambasador Japana u Srbiji Tadaši Nagai održaće u sredu 10. oktobra u 12 sati u maloj sali SO Valjevo konferenciju za novinare povodom donacije japanske Vlade za izgradnju Gerontološkog centra u Valjevu, vredne 235.440.000 dinara.

O značaju ukupnih donacija Vlade Japana, koji je jedan od najvećih donatora u našoj zemlji govoriće i državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić, a ulogu lokalne samouprave u realizaciji projekta izgradnje Gerontološkog centra predstaviće predsednik Opštine Valjevo dr Jovan Tomić.

Ideja o izgradnji objekta za smeštaj starih lica potiče još iz 2001. godine, a 2004. predstavnici Centra za socijalni rad prezentovali su i idejno rešenje Tamare Petrović i Miloša Komlenića po kome bi dom bio izgrađen u MZ Gradac. Predračunska vrednost investicije bila je oko 2,5 miliona evra. Površina bi bila 5600 kvm, a smeštaj bi bio obezbeđen za 180 do 210 starih lica kojima je potrebna neka od usluga Centra.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…