infakt__frame.jpgFestival “duvan čvaraka” je manifestacija koja postaje tradicionalna i posvećena je pravom, jedinstvenom valjevskom brendu “duvan čvarcima”, a ove godine održaće se u subotu 13. oktobra. Na ovom festivalu susreće se tradicionalno sa savremenim, iskustvo sa znanjem, ideje sa entuzijazmom. Manifestacija ima takmičarski koncept tako da se učesnici nadmeću u spravljanju duvan čvaraka, a, konačnu odluku o pobedniku donosi stručni žiri.

Kulturno-zabavni deo ima za cilj promociju valjevskog kraja u turističkom, kulturnom i poslovnom smislu. Poslovni deo manifestacije čine susreti prerađivača mesa kao i upoznavanje sa primenom HACCP koncepta u ugostiteljstvu. Konačno, festival se završava i humanitarnom gestom jer se proizvodi dobijeni tokom takmičenja kao i zarada od njihove prodaje poklanja ustanovama za zbrinjavanje socijalno ugroženih kategorija građana. Konačni cilj ovog festivala jeste stvaranje međunarodnog brenda “duvan čvaraka” na domaćem tržištu.

Predstavnici organizacionog odbora Drugog festivala duvan čvaraka održaće u utrorak, 09.oktobra u 12 sati u sali Opštinskog veća konferenciju za novinare na kojoj će najviti “”najukusniji program na svetu””. Drugi festival duvan čvaraka održava se u subotu 13.oktobra na platou pred Domom kulture i na keju Kolubare.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…