infakt__frame.jpgPredlog rang liste učesnika konkursa za davanje u zakup stanova izgrađenih u okviru SIRP programa na teritoriji opštine Valjevo objavljena je danas na oglasnoj tabli JP Opštinska stambena agencija i u Povereništvu za izbeglice Republike Srbije. U narednih osam dana od dana objavljivanja mogu se podnositi prigovori Upravnom odboru SIRP-a Karađorđeva 64, preko pisarnice SO Valjevo. Neblagovremeni prigovori neće se uzeti u obzir.

Na lokacijama u Novom Naselju i naselju Sretena Dudića izgrađeno je pvih 35 stanova od ukupnih 76, a sredstva je obezbedila Vlada Italije u iznosu od 1,2 miliona evra, dok je Opština Valjevo ustupa zemljište, infrastrukturu, projektnu dokumentaciju i odobrenja za izgradnju, što čini 30 % od ukupne vrednosti radova.

Cilj SIRP programa je da obezbedi ukupno 670 novih stanova u Srbiji za 3000 izbeglih i ugroženih lica, da izgradi institucialne kapacitete, doprinese socijalnoj i ekonomskoj integraciji, i da unapredi jačanje kapaciteta lokalnih upravau planiranju lokalnog razvoja i uspostavljanju opštinskih informacionih sistema.

Program sprovodi JP,Opštinska stambena agencija,Valjevo.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…