infakt__frame.jpgU Valjevu je uspešno završen projekat “Izgradnja dovodnika sirove vode – cevnog poretka za rekonstruisanu čistionicu vode Pećina” koji su zajednički realizovali češka firma VHS iz Brna i JP “Kolubara” iz Valjeva, a zahvaljujući finansijskoj podršci Češke republike. Povodom završetka radova potpisan je ugovor o predaji objekata na korišćenje gradu Valjevu.

U realizaciju projekata u Valjevu uložena su velika sredstva, ali Srbija nije samo u spoljnopolitičkom pogledu interesantna za Češku već i u ekonomskom pogledu.

Srbija ima prioritet kada su u pitanju sredstva razvojne pomoći Češke republike, a najveći deo sredstava uložen je u oblast zaštite životne sredine. Inače ministarstvo za zaštitu životne sredine Češke republike i srpsko ministarstvo potpisali su Memorandum o saradnji još prošle jeseni, a Srbija će ove godine biti domaćin Konferencije ministara za ekologiju.

Nakon prezentacije projekta vođeni su i razgovori o daljoj saradnji između Češke republike i Srbije, a delegacija Češke obišla je i radove na brani.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…