infakt__frame.jpgСавремена електронска наставна средства
Данас, 15. маја, у Петници се завршава наставнички семинар посвећен стручном усавршавању школских наставника са темом Савремена електронска наставна средства и образовни информациони ресурси на Интернету.
Од 12. до 15. маја, петнаест наставника, учесника семинара, обучавало се у практичном коришћењу најсавременије мултимедијалне и мрежне наставне технологије.Поред школских наставника на семинару су учествовали и стручњаци из три регионална центра за професионални развој запослених у образовању (Ниш, Ужице, Чачак).
Учесници семинара ће, по одласку из Петнице имати прилику да користе све погодности петничког Ресурсног центра за наставнике, укључујући могућност онлајн сарадње и учења на даљину.
На располагању ће им бити свакодневни даљински приступ из матичних школа до петничке виртуелне библиотеке са близу 2000 електронских књига и око 5000 различитих наслова страних стручних и научних часописа.

Ученичка пракса
Наставља се успешна сарадња Истраживачке станице и Геолошке и хидрометеоролошке школе “Милутин Миланковић” из Београда.
У току ове недеље у Станици се реализује блок настава за две групе ученика ове школе.
Јуче, 14. маја завршена је реализација блок наставе из предмета Хидрогеологија и Квалитет вода за ученике IV разреда, смер хидролошки техничар
Од 15. до 19. маја у лабораторијам, кабинетима и теренима у околини Петнице, реализује се блок настава за ученике III, смер – геолошки техничар за истраживање минералних сировина и IV разреда, смер – геолошки техничар за геотехнику и хидрогеологију. Настава се изводи из предмета Лежишта минералних сировина и истражни радови и Методе хидрогеолошких истраживања. Реализацију практичне наставе за ученике школе “Милутин Миланковић” припрема програм геологије ИС Петница.

Семинари за средњошколце
Пролећни семинар археологије на програму је од 16. до 19. маја. Реализује се на тему Методологија археолошких истраживања. Циљ семинара је да се полазници упознају са основним методама археолошких истраживања, радом са теренском и кабинетском документацијом и методама обраде покретног археолошког материјала.

У истом термину је и семинар рачунарства. Посвећен је припреми за рад на самосталним пројектима. На семинару ће бити одржана и серија предавања из области методологије пројектовања и имплементације информатичких и програмерских пројеката.

Прошле недеље реализовани су семинари електронике и социокултурне антропологије Семинари су били посвећени оспособљавању полазника за рад на научноистраживачким пројектима које ће радити у току лета.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…