g_17.jpgOvih dana u medijima se pojavila informacija da Direkcija za izgradnju grada Valjeva priprema projekat vodosnabdevanja Divčibara pijaćom vodom iz Valjeva i to nije nikakva novina, rekao je Miloš Filipović, član OO G17 plus i nekadašnji direktor JP Vodovod Valjevo nas današnjoj konferenciji za novinare. Filipović je dodao i da je takav projekat urađen još 1999. i da je čak započeta i njegova realizacija.

Filipović kaže i da je propušteno 7 godina, da niko nije odgovarao za izgubljeno vreme niti za nerešavanje vodosnabdevanja Divčibara, a i kako bi kad su to sve partijski drugovi. I sad se priča vraća na početak, a do sada je bar 1/3 vodovodane mreže mogla biti urađena.

Filipović dodaje i da bi bar 8 sela na potezu prema Divčbarama do sada rešila svoje pitanje snabdevanja sa vodom. On je postavio i pitanje ekonomičnosti izgradednje uređaja za prečišćavanje vode u kamenici, umesto koncepta priključenja na gradski vodovod.

Cevovodi i rezervoari koji su svojevremeno građeni za potez prema Divčibarama sada su napušteni jer je Vodovod proglašen za političko preduzeće, a to je sam ogledalo kako se odnosimo prema struci i temeljima rešavanja nekih pitanja, zaključio je Filipoović.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…