muzej1.jpgU prvoj nacionalnoj Noći muzeja, koja će se održati u subotu, 19. maja učestvovaće Beograd, Novi Sad, Niš, Šabac i Valjevo. Pridružiće se i Muzej na otvorenom Staro Selo Sirogojno, Gradski muzej u Somboru, Salon Savremene galerije i Narodni muzej u Zrenjaninu i Narodni muzej u Kikindi . U ovim mestima će više od 100 različitih muzejskih i galerijskih prostora biti otvoreni za posetioce iste večeri, od 18 do 02h.

Valjevska biće održana na, za sada, sigurnih šest lokacija, ali je još nekoliko u planu. Narodni Muzej Valjevo, Internacionalni umetnički studio Trnavac, Moderna galerija, Omladinski centar, Dom Kulture, KPZ, kao Matična biblioteka, uključiće se u ovu noć, zanimljivim sadržajima.

Bićete u prilici da budete učesnik izuzetnog muzejskog vremeplova, da pogledate slike diplomca godine na Univerzitetu VeraCruz, da uživate u slikama Ljube Popovića i drugih istaknutih slikara uz muziku 60-ih, da proputujete kroz najbolje fotografije časopisa National Geographica, budete jedan od autora slike ljubavi koja će nastajati te noći, kao i da učestvujete u kreativnoj igri – “Tajanstveni posetilac”.

Ovo su samo neki od sadržaja koji Vas očekuju ove noći. U planu su raznovrsna ulična dešavanja, kao i muzički i pozorišni programi. Posetite sve lokacije, a na putu od jedne do druge, naići ćete sigurno, na još neka dešavanja, vredna pažnje.

Jedna kupljena karta u svakom gradu važi za sve lokacije obuhvaćene manifestacijom. Cena karte u Valjevu biće 100 dinara.

Noći muzeja ove godine prvi put raspisuje nagradni konkurs za najbolju fotografiju. Zato ponesite svoje fotoaparate i 19. maja, pored uspomena, osvojite i jednu od vrednih nagrada!

PROPOZICIJE KONKURSA

1. Konkurs je otvoren je za amatere i profesionalne fotografe.
2. Fotografije se primaju isključivo u digitalnom obliku na nmkonkurs@gmail.com ili na CD-u na Gavrila Principa 13, 11000 Beograd
3. Minimalna rezolucija mora biti 2 MPix
4. Učestvovanjem na konkursu, autori fotografija pristaju na objavljivanje fotografija bez nadoknade.
5. Konkurs je otvoren do 26. maja 2007. godine.
6. Uz rad je potrebno dostaviti ime, prezime, e-mail adresu kao i vreme i lokaciju u okviru Noći muzeja na kojoj je fotografija snimljena.

Svi radovi koji uđu u konkurenciju za nagrade će biti objavljeni na sajtu Noći muzeja, gde će svim posetiocima sajta biti omogućeno glasanje.
Dodela nagrada i priznanja održaće se na zabavi Noći muzeja 09. juna 2007. Izložba nagrađenih radova će biti postavljena u okviru sledeće Noći muzeja.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…